Business coaching

Munkahelyi környezetben a sikeresség nem pusztán a szakmai felkészültség függvénye. Ahhoz, hogy egy dolgozó jól érezze magát a munkakörében és képes legyen kivívni a főnöke elismerését, egyéb készségekre is szüksége van. Olyan tudással kell rendelkeznie, melyet korábbi tanulmányai során nem biztos, hogy megszerezhetett.
Sokszor másképp látja magát a dolgozó illetve a környezete. Míg ő úgy érzi, hogy a munkáját tökéletesen ellátja, a felettese, vagy a kollégái erről más véleményen vannak. Az elvárt megbecsülés hiánya hamarosan motivációvesztéshez, kiégéshez illetve pszichoszomatikus betegségek kialakulásához vezet.

Az alábbi területeken nyújthat hatékony segítséget a munkahelyi coaching

– Önismeret
– Kommunikációs képesség
– Stressztűrő képesség
– Hatékony relaxáció
– Időbeosztás
– Konfliktuskezelés
– Önérvényesítés
– Karriertervezés
– Motiváció

Párkapcsolati coaching

Minden párkapcsolatban előfordulhatnak nehezebb időszakok. Ezekből a hullámvölgyből legtöbbször van kiút, ha a problémákat nem “söprik a szőnyeg alá”. Az ilyen helyzetekben sokat segíthet egy kívülálló, obektív személy, aki nem arra törekszik, hogy valamelyik félnek igazat adjon, hanem segít megkeresni a pár mindkét tagjának a fennálló konfliktushelyzet okait, és támogatást nyújt a megoldásban.

Vannak olyan élethelyzetek is, amikor egy párkapcsolat már nem megmenthető, vagy a felek olyan szinten csalódtak és eltávolodtak egymástól, hogy elképzelhetetlennek tartják a közös jövőt. Ilyenkor a legfőbb cél, hogy minél kevesebb sérüléssel száljanak ki a közös életükből, és képesek legyenek az önálló újrakezdésre illetve párkeresésre.

Az alábbi területeken segíthet hatékonyan a párkapcsolati coaching:

– Krízishelyzetek megoldása
– Konfliktuskezelés
– Kommunikáció segítése
– Válás vagy szakítás feldolgozása
– Újrakezdés támogatása
– Felkészítés párkeresésre