Mindennapi életünk során számtalan stresszhatás ér minket. A felhalmozódó feszültséget az egész testünkben érezzük. Az autogén tréning segítségével megtanulható az izomzat és a teljes test ellazítása, a testi és lelki harmónia megteremtése.

Autogén tréning tanfolyam

Miben segít az autogén tréning?

Az autogén tréning tanfolyam elvégzése során a résztvevők egy viszonylag rövid idő alatt elsajátítható, egész életen át használható eszköz birtokába kerülnek. A képzés egyéni vagy kiscsoportos formában zajlik.  A relaxációs technika megtanulásával javítható:

Az autogén tréning tanfolyamról

Az autogén tréning egy több alkalmas tanulási folyamat, mely során a pszichológus egy mindenki számára könnyen elsajátítható ellazulási technikát tanít. A tanulók a relaxáció technikája segítségevel szabadulhatnak meg a feszültségtől.

Az első találkozáskor alapvetően a módszerrel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A pszichológus segíti őket abban, hogy megfogalmazzák, miért szeretnének megtanulni relaxálni, és miben várnak segítseget a módszertől. A páciensek feltehetik kérdéseiket a tanfolyammal kapcsolatban, illetve személyesen is kipróbálhatják magát a technikát, az első közös relaxáció során.

Az autogén tréning tanfolyam további alkalmai során a pszichológus segítséget nyújt a különböző testrészek és belső szervek ellazítasában, és rávilágít arra, hogy a lelki problémák milyen módon jelentkeznek testi tünetek formájában.

Ahogy a tanulók fokról-fokra elsajátítják az ellazulás módszerét, illetve feltárul előttük a tünetek lelki háttere, pszichoszomatikus panaszaik enyhülnek és az autogén tréning tanfolyam végére gyakorlatilag teljesen megszabadulhatnak tőlük.

A tanulasi folyamat sikerének kulcsa mindemellett az egyéni gyakorlásban is rejlik. A módszer teljes elsajátításához otthoni, minden napos gyakorlás szükséges, melynek tapasztalatait a pszichológus és kliense hétről hétre megbeszélnek.

Olvasson tovább…

Autogén tréning és önismeret

Az autogén tréning tanfolyam több, mint pusztán egy relaxációs módszer elsajátítása. A pszichológus az alkalmak során végigvezeti klienseit az önismeret útján. A résztvevők új szemszögből tekinthetnek önmagukra és feltehetnek maguknak számos, eddig még általuk meg nem válaszolt kérdést.

Online formában is lehetőség van a relaxáció tanulására.

Olvasson tovább…

Elérhetőség:

Kálmán Judit, pszichológus magánrendelése – Autogén tréning tanfolyam személyes vagy online formában

Cím: Budapest, Xl. kerület, Gazdagrét, Frankhegy utca 9.

Telefonszám: +36 70 254 5482

E-mail cím: info@pszichologustanacsado.hu