A teljesítménykényszer egyik legfontosabb jellemzője, hogy a maximalista szemléletmóddal rendelkező emberek a teljesítményük alapján értékelik magukat. Aszerint tartják magukat értékesnek vagy értéktelennek, szeretetre méltónak vagy sem, hogy az elvégzendő feladataikat milyen mértékben sikerült elvégezniük.

Ez a gondolkodásmód, a véget nem érő elvárások sora által, állandó feszültségben tartja őket, és megakadályozza a megelégedettség és a megnyugtató boldogság állapotának elérését.

Teljesítménykényszer leküzdése

A teljesítménykényszer oka

A teljesítménykényszer hátterében az a téves gondolkodási mechanizmus áll, mely szerint az ember értékét az általa elvégzett feladatok minősége és mennyisége határozza meg. A maximalista ember feltétlen szükségét érzi, hogy napról napra megerősítse a külvilág és önmaga számára, hogy ő elég jó. Azáltal próbálja a saját fontosságát és pótolhatatlanságát bizonyítani, hogy mindenkinél jobban teljesít. Az elismerésre méltó teljesítmény hajszolása gyakran csak rendkívüli erőfeszítés árán lehetséges, és tartható fenn hosszú távon. A perfekcionista ember számára a kitűnni vágyás első számú belső parancsként működik és ösztönösen versenyszellemmel társul. A versengés által a másik fél gyengébb teljesítménye az ő számára hasonlóképp kielégítő boldogságforrássá válik. Ez a gondolkodásmód idővel a személyiség torzulásához is vezethet.

A leküzdés módszerei

A pozitívumokra összpontosítás

Ha elvégeztük a teendőinket, törekedjünk arra, hogy az eredmény megnyugtató boldogsággal töltsön el. Ne keressünk a hibákat, hiányosságokat a munkánk gyümölcsében. Ne fogalmazzunk se önmagunk, se mások számára olyan módon, hogy “Elkészültem a feladattal, de….”. A mondat második felét, amelyben kisebbíteni vagy leértékelnénk a tevékenységünk produktumát, egyszerűen hagyjuk el, vagy cseréljük én-megerősítő közlésre, mint például: “Elkészültem a feladatommal és elégedett vagyok vele”.

Élvezzük a munka folyamatát is

Ne csak az eredményre koncentráljunk, hanem élvezzük az oda vezető utat is. Leljük örömünket a munkafolyamatban, ne csak letudni akarjuk a feladatokat, egyiket a másik után. A flow élmény, azaz a tevékenységbe való belefeledkezés önfeledt érzése átélhető a leghétköznapibb feladatok elvégzése során is. 

Reális célok kitűzése

Elérhető célokat tűzzünk ki magunk elé. Ne akarjunk mindent tökéletesen csinálni, elégedjünk meg azzal, ha javítani tudunk a munkánk minőségén. 

Az elvégzendő feladatokhoz szabjunk időkorlátot, és amikor letelik az idő, fejezzünk be a foglalatosságot, függetlenül attól, hogy sikerült -e száz százalékosan a végére jutnunk. Ezzel a módszerrel megkímélhetjük magunkat a véget nem érő javítgatásoktól illetve a túlhajszoltságtól. Próbáljuk megbecsülni, hogy mennyi időre van szükségünk a befejezéshez, és válasszunk egy másik időpontot, amikor ismét hozzá szeretnénk látni az adott munkához.

Kálmán Judit, pszichológus – személyes és online pszichológiai tanácsadásStresszkezelés a meditáció segítségével

Cím: Budapest, XI. kerület, Gazdagrét, Frankhegy utca 9.

Telefonszám: +36 70 254 5482

E-mail cím: info@pszichologustanacsado.hu